Η PV Live παρουσιάζεται στην ετήσια έντυπη έκδοση GREEK ENERGY 2018 που επιμελήθηκε για έβδομη συνεχή χρονιά το επιτελείο του energypress. Η έκδοση GREEK ENERGY 2018 αποτελεί την «ακτινογραφία» του ενεργειακού τομέα και περιλαμβάνει, για κάθε επιμέρους κλάδο, τις βασικές εξελίξεις και προοπτικές, τις θεσμικές αλλαγές, τα οικονομικά στοιχεία, τις τάσεις που καταγράφονται και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Επίσης, αναλύσεις από τα πλέον έγκυρα και αρμόδια πρόσωπα και φορείς.

Ακολουθεί η παρουσίαση της PV Live:

Η εταιρεία
Η PV Live IKE είναι εταιρεία μηχανικών που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη εργαλείων με εφαρμογή στην αγορά ενέργειας. Παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες μηχανικών για επενδύσεις στον κλάδο της ενέργειας, με εξειδίκευση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Το καινοτόμο σύστημα τηλεμετρίας pvlive.gr
Ειδικότερα, στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η PV Live έχει δημιουργήσει ένα καινοτόμο σύστημα τηλεμετρίας πραγματικού χρόνου, ώστε να πιστοποιεί την καθημερινή ορθή λειτουργία φωτοβολταϊκών σταθμών.

Πρόκειται για τη μοναδική πλατφόρμα τηλεμετρίας στην οποία τα δεδομένα ενημερώνονται κάθε λεπτό. Η πλατφόρμα της PV Live διακρίθηκε για την καινοτομία της το 2014 στον 4ο διαγωνισμό καινοτομίας «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία» και βραβεύτηκε από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Στην σελίδα www.pvlive.gr η ταυτόχρονη παρακολούθηση μεγάλου αριθμού πάρκων γίνεται άμεσα και εύκολα, αφού για να διαπιστωθεί η ύπαρξη κάποιας δυσλειτουργίας ή να επιβεβαιωθεί η ορθή λειτουργία δεν απαιτείται πλοήγηση με «κλικ». Υπάρχει άμεση ειδοποίηση σε περίπτωση βλάβης μέσω email ή sms. Τα δεδομένα της τηλεμετρίας επεξεργάζονται από αλγόριθμο, ώστε να αποφεύγονται οι ψευδείς ειδοποιήσεις.

Η PV Live σύμμαχος στο repowering των Φ/Β σταθμών
Το σύστημα τηλεμετρίας της PV Live είναι συμβατό με πλήθος κατασκευαστών μετατροπέων. Στην ίδια πλατφόρμα και στην ίδια σελίδα του κάθε πάρκου μπορούν να συνυπάρχουν μετατροπείς από διαφορετικούς κατασκευαστές. Επομένως, σε περίπτωση αντικατάστασης μετατροπέων, ο ιδιοκτήτης του Φ/Β σταθμού δεν δεσμεύεται από τον κατασκευαστή για την λειτουργία της τηλεμετρίας, αλλά μπορεί να επιλέξει όποιον κατασκευαστή εκείνος επιθυμεί.